19.03.2014 2397

Okulumuz 1935 yılında Varto Merkez ilkokulu adıyla açılan ilk okuldur. İlçemizde ilk olarak eğitim ve öğretime açılan bu okul;  Nuri KAKİ’lerin evinde faaliyetlerini sürdürmüş,  daha sonra Şevket AYDIN’ların Recep ve İsmail AKTAŞ’ların sırayla odalı evlerinde öğretime devam etmiştir.1946 yılında yaşanan büyük depremden sonra; Çatı mahallesinde  (Şimdiki Kültür mahallesi) taş ve topraktan yapılma, üstü çatılı bir binaya taşınılmış.1959-1960 öğretim yılında okulun adı Atatürk ilkokulu olarak değiştirilmiştir.1950-1966 yılları arasında bugünkü Varto ilköğretim okulunun bulunduğu yerde yeni  yapılan betonarme binada eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür. Mevcut okul 1966 depreminde yıkılmış, 1970 yılına kadar geçici olarak hükümet konağının arkasında yapılan prefabrik barakalarda eğitim öğretim faaliyetini sürdürmüştür.  1976 yılında bugünkü B blok bina okul olarak yapılmış, 1990 yılına kadar bu binada eğitim öğretim sürdürülmüştür.1990 yılından günümüze kadar ise yeni yapılan binada eğitim öğretim sürdürülmüştür.1990 yılından sonra her iki hizmet binasında da eğitim çalışmalarına devam edilmektedir.

1976 yılında yapılan binamız,  1990-1991 eğitim öğretim yılından itibaren İmam Hatip lisesi tarafından 3  (üç)  yıl süreyle kullanılmış,  İmam Hatip lisesinin  kendi binasına taşınmasından sonra ise  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılmaya başlanmış ve 2007 yılına kadar bu amaçla hizmet vermiştir. İlçe Milli Eğitim müdürlüğünün taşınmasından sonra ise  A ve B bloklarının her ikisi de okul olarak hizmet vermektedir.